road6 мишлен гума

MICHELIN ПРЕДСТАВИ ROAD 6 И ROAD 6 GT

Най-нетърпеливите мотоциклетисти вече се подготвят за новия сезон. Точно навреме се появява новата гума за турър мотоциклети Michelin Road 6. Michelin е марка с дълги традиции в производството на гуми за мотори. Това не е клише – нашият опит показва, че Michelin е марката с най-разнообразни модели и модификации на гуми за мотоциклет – повече от всяка друга!

Както при всяка нова гума, при Michelin Road 6 имаме подобрени сцепление, износоутойчивост, комфорт и поведение на мокра настилка. Както самото име на серията (Road – Път) подсказва, шестото поколение на модела е предназначено за изполване на шосето, а не на пистата. Може да се използва за широка гама мотори – турър, чопър, пистови (условно), като за големи круизни мотоцклети, от типа на Goldwing и Valkyrie, има разработен специална версия GT.

Да навлезем в малко техническа конкретика – новата гума за мотор от Michelin, според заводските данни, трябва да има 15% подобрение на сцеплението на мокра настилка и 10% увеличение на износоустойчивостта, спрямо предшественика си Michelin Road 5. Очакваме това действително да е така, предвид факта, че Michelin има един от най-развитите научноизследователски центрове в света. Инженерите са се спряли на вариант 14% от общата площ на тази гума за мотоциклет да бъдат канали, които да осигурят оптимално оттичане на водата при дъжд. Специално внимание е обърнато на това, съотношението от 14% между канал и гладка гумена повърхност да не се променя в завой, което води до по-голяма предвидимост на поведението на гумата.

За първи път при гума за мотор, Michelin изоползва технологията си Michelin Water EverGrip, позната от гумите за коли. При нея, с износване на гумата, формата на канала на грайфера се променя за по-добро отвеждане на водата, въпреки, че той става по-плитък и качествата на самия каучук се влошават.

По отношение на сместа, така наречената Michelin Silica Technology осигурява добро сцепление в мокро и СТУДЕНО време, без това да е за сметка на бързото износване. Както предполагате, формулата от каучукови и базирани на силиконите съединения е вероятно една от най-строго пазените тайни във Вселената.

За да оправдае своите амбиции за най-добрата гума за шосе за мотор, Michelin Road 6 има и технологията „Michelin 2CT+“ – двукомпонентна архитектура – долният слой е твърд и не се поддава лесно на деформация при наатоварване или завиване, а горният е мек и се грижи за сцеплението – да „захваща“ по-добре асфалта.

Моделът се предлага от началото на настоящата 2022 година и с голямо удоволствие Ви съобщаваме, че е наличен за поръчка с доставка от Европа при нас – на supegumi.bg! В началото от Michelin пускат Road 6 само в няколко размера, но очакваме да се появяват все повече.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *