2022 година bugatti

2022 ГОДИНА Е НАЙ-ДОБРАТА В СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ НА BUGATTI

След като достави най-големия брой автомобили Bugatti за период от 12 месеца, 2022 г. беше рекордна за френската марка за луксозни автомобили. Не по-малко от 80 нови хиперспортни автомобила Bugatti намериха домове по целия свят, както за нови, така и за съществуващи клиенти.

Ателието в Molsheim подчерта възможностите си за последователно изграждане и доставяне на хиперспортни автомобили, които стоят на самия връх на производителност, инженерство и дизайн. Сред 80-е автомобила, ръчно изработени в Bugatti миналата година, беше 400 -ият модел Chiron – като остават само 100 екземпляра за завършване на пълния производствен цикъл на Chiron; последната деветка Chiron Super Sport 300+; всичките десет Centodieci; и последния Chiron и Chiron Sports за Европа, които са изработени с уникална конфигурация в чест на най-голямата дъщеря на Еторе Бугати, L´Ebe. В резултат на това повече хиперспортни автомобили Bugatti и повече варианти са сглобени в ателието в Молсхайм, отколкото през която и да е от 17-е години от създаването му.

Със световната премиера на W16 Mistral през август 2022 г., Bugatti показа най-добрия роудстър, съчетаващ вечната елегантност с мощност и производителност. Представен на The Quail, A Motorsports Gathering по време на Monterey Car Week, W16 Mistral ще бъде последният пътен модел, задвижван от легендарния двигател Bugatti W16. Произвеждайки 1600 к.с. от своите 16 цилиндъра и четири турбокомпресора, това усъвършенствано задвижване, заедно с усъвършенстваната аеродинамика на W16 Mistral, позволява максимална скорост от 420 км/ч. Ограничената производствена серия от 99 е напълно разпродадена дори преди колата да бъде официално представена.

През 2022 г. Bugatti допълнително обогати дълбокия си опит в производството на каросерии, сглобявайки ръчно и доставяйки всеки от десетте екземпляра на Centodieci. Съвременна почит към легендарния супер спортен автомобил EB110 от началото на 90-те години на миналия век, Centodieci завършва най-новата глава в наследството на Bugatti в производството на каросерии по поръчка, като този скорошен цикъл започва през 2018 г. с обявяването на Divo.

Създаден в отговор на непрекъснато нарастващото търсене на клиенти за уникални спецификации на Bugatti, официалното пускане на Bugatti „Sur Mesure“, което се превежда като „скроено“, допълнително разширява границите в персонализирането, поставяйки нови стандарти за индивидуален автомобилен дизайн. Той вече даде впечатляващи резултати, включително сложна боя „Vagues de Lumiere“, която имитира начина, по който светлините се отразяват от 6-е извити панела на Chiron Super Sport.

С въвеждането на всички производствени слотове за Chiron, Bolide и W16 Mistral през 2022 г. имаше силен фокус върху пътуването на собственика на Bugatti, както и посрещането на нарастващите нужди на клиентите, желаещи да закупят употребяван автомобил Bugatti. Програмата „Passeport Tranquilite“ предлага обслужване и поддръжка за собствениците на моделите Veyron и Chiron, осигурявайки пълно спокойствие. През 2022 г. Bugatti имаше силно търсене на своята сервизна програма „Passeport Tranquillite“.

Стартирането на програмата на Bugatti „Certified Pre-Owned“ позволява на партньорите на Bugatti по целия свят да предлагат употребявани модели със сертификат Bugatti, предлагайки на клиентите абсолютно спокойствие. Всички превозни средства, продавани като разрешени употребявани, ще преминат през проверка от 110 точки, за да се гарантира, че превозното средство е в оптимално състояние и е в съответствие със стандартите на Bugatti преди предаването на новия собственик.

Като знак за невероятната година на Bugatti, глобалната дилърска мрежа на Bugatti отпразнува нови и подобрени партньорства през 2022 година. Това включва ръководени от дизайн шоуруми, които включват новата визуална идентичност на Bugatti, тъй като дъгата на компанията се простира от производител на хипер спортни автомобили до утвърждаване като водеща луксозна марка от първо ниво с по-широк обхват. С напредването на това пътуване за 2023 г. се планират още отваряния на шоуруми на Bugatti.

Размишлявайки върху 2022 г. и гледайки напред към следващите 12 месеца, Кристоф Пиошон, президент на Bugatti Automobiles, сподели: „Както всички първокласни международни луксозни марки, конкуриращи се на най-високо ниво на дизайн и превъзходство в производителността, Bugatti се сблъска с различни предизвикателства през 2022 година. Но с екип, който е несравним по отношение на талант, страст и отдаденост, Bugatti отново се изправи пред подобни предизвикателства, създавайки и реализирайки вълнуващи възможности.“

Бъдещето е светло
Тъй като Bugatti се впуска в нова автомобилна ера, под формата на Bugatti Rimac, която отпразнува своята една година през 2022 г., и под ръководството на Мате Римац, позицията на марката като водещ производител на хиперспортни автомобили ще продължи да процъфтява през 2023 г. и отвъд.

Предоставяйки поглед върху това, което носи 2023 г., Мате Римак добави: „Bugatti ще продължи да демонстрира най-модерните технологии; докато светът се развива, Bugatti ще се стреми да остане на върха на истинското автомобилно представяне, дизайн, технология и най-добрата изработка. Еторе Бугати веднъж каза: „Ако е сравнимо, това вече не е Bugatti“. Тази визия е вярна днес, както винаги е била, и очакваме с нетърпение да разкрием повече през втората половина на 2023 година.“

С поглед към 2023 г., наскоро представеният Bugatti Chiron Profilee, единствен по рода си член на гамата Chiron, ще бъде продаден на търг в Париж, Франция, на 1 февруари. Обявен като автомобилен пасианс, Profilee е уникален по характер, дизайн и детайли.

Производството и доставката ще продължат с моделите Chiron, а конфигурацията на W16 Mistral и Bolide скоро ще започне. Bugatti също така ще почете богатото си наследство в моторните спортове и връзката си с надпреварата „24-е часа на Льо Ман“, която празнува своя стогодишен юбилей. С такава инерция марката Bugatti се насочва към 2023 г. с абсолютна увереност и вълнение относно възможностите, които я очакват.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *