vredestein снимка за блог

VREDESTEIN ПРЕДСТАВЯ ПЪРВАТА ВСЕСЕЗОННА ГУМА ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

Ориентацията на производителите на гуми към специализирано производство на гуми за електрически коли е ясна от много време, ние също сме писали доста по въпроса. До момента обаче, модели на водещи марки, които са представени специално за „електричка„, са с определен сезон, като основно са летни. Сега, за първи път, Vredestein Quatrac Pro EV са представени като всесезонни гуми за електромобил.

За нас е донякъде изненадващо, че чак сега някой конструира всесезонни гуми за електрически коли, но както се казва: по-добре късно, отколкото никога. На темата: всеизвестни са проблемите на електрическите коли – пробег, маса. Предизвикателството е голямо, защото освен да са икономични, тези гуми трябва да дават прилични резултати от -20 до +40 градуса, на слънце, вода, лед и сняг и за капак, да не се „изтъркат“ за 10000 км. Точно такава заявка правят Vredestein и на такава марка с традиции – вярваме им, че са успели.

Както може да се предположи, тези нови гуми са производни на доказан във времето модел: Vredestein Quatrac. Сравнителните тестове и компютърни симулации показват, че Vredestein Quatrac Pro EV има не по-лоши показатели като сцепление и поведение при различни условия, като добавя по-ниски нива на съпротивление при търкаляне. В духа на модерната устойчивост, цялостната концепция за производство на Vredestein Quatrac Pro EV е таква, че за целия живот на гумата да се сведе до минимум въглеродният отпечатък върху атмосферата. Тези всесесонни гуми ще се произваждат в две европейски фабрики – Enschede, Netherlands и е Gyöngyöshalász, Hungary.

Като холандска марка, както повечето такива от Северна Европа, Vredestein се представя традиционно силно при зимните предизикателства – без значение дали става дума за зимни или всесезонни гуми. При Vredestein Quatrac Pro EV няма изключение – гумата е сертифицирана като такава за средни и тежки зимни условия и носи символа със снежинка и три планински върхове на борда си.

Очакваме Vredestein Quatrac Pro EV да се появят декември 2022 или в най-лошия случай – януари 2023

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *